Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Jobben och välfärden är prio

Socialdemokraternas partisekreterare Lena Rådström Baastad har nyligen skrivit om vårt partis prioriteringar på DN Debatt. Det handlar om klassiska fokusområden för oss Socialdemokrater. Jobben och välfärden går först i en tid som saknar motstycke i modern historia.

Jobben ska skapas genom stora investeringar i infrastruktur, vägar, järnvägar och grön teknik. De ska också skapas genom utbildning, omskolning och förbättrad matchning på arbetsmarknaden och med starka trygghetssystem som möjliggör en sådan resa för den enskilde. Den svenska modellen konkurrerar inte med låga löner och dåliga arbetsvillkor.

Coronakrisen har visat på briser i den svenska välfärden trots de senaste årens stora satsningar från den S-ledda regeringen. Nu har det också byggts upp en vårdskuld så vi måste prioritera välfärdens medarbetare och investera i personalen inom hälso- och sjukvården samt äldreomsorgen.

Det är bra och viktiga fokusområden som valts ut av partiet centralt och här i Värmland kan vi få omedelbar effekt av satsningar inom de här sektorerna. Vi vet att en snabbare järnvägsförbindelse mellan Oslo och Stockholm med stopp i Värmland skulle innebära väsentligt färre flygresor och samtidigt leda till en stark regional tillväxt i stråket. Regionens sjukvård har ett stort behov av mer resurser. Utbildning och omskolning är nödvändigt för att klara framtidens kompetens- och bemanningsbehov i Värmland.

Det är nu viktigare att investera i våra gemensamma system än att sänka skatter och öka skillnaderna ytterligare mellan människor och områden i vårt land!

Läs Lena Rådström Baastads debattartikel här:

https://www.dn.se/debatt/s-vill-prioritera-jobb-och-valfard-i-budgeten/

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: