Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Bilden av solstaden

”Karlstad årets arkitekturkommun”, ”Ny rapport visar på bra bostadssituation för studenter”, ”Karlstad fortsätter växa”, ”Flotte bjuder på musik längs Klarälvens stränder”, ”Ett bibliotek i världsklass”, ”Premiär för Sola byggåterbruk – Karlstads nya återbruksbutik”, ”Bästa mellanstora cykelkommun tredje året i rad”, ”Fortsatt hög befolkningstillväxt i Karlstad”, ”Karlstad stiger rejält i mätning av service till företag”, ”Karlstad – en av landets bästa studentstäder”, ”Karlstads kommun toppar sitt toppresultat”.   

Fantastiska rubriker på Karlstads kommuns hemsida under året. Det är verkligen jätteroliga och positiva nyheter men är det verkligen en rättvisande bild? Många karlstadsbor och jag som oppositionsråd har snarare reagerat över sprängningar, skjutningar och organiserad brottslighet på bland annat Kronoparken och Våxnäs, den kraftiga kritiken mot stadshusförsäljningen i det ansedda teveprogrammet Uppdrag granskning, en omfattande skandal på vårdboendet Kronogården, externa Startpoints kritiska granskning över kommunens verksamhet inom arbetsmarknads- och socialförvaltningen som visade på höga kostnader och en ineffektiv budgetstyrning, Värmlandsidrottens granskning över barn och ungdomars ojämlika föreningsanslutningsgrad i Karlstad, SVT Värmlands granskning över de ojämlika skolresultaten i kommunens högstadieskolor och kommunens årsredovisning som visar på kraftigt minskade besökstal på fritidsgårdar, ungdomens hus (UNO) och Karlstads idrottsskola. De rubrikerna saknas helt!

Vi Socialdemokrater har under en längre tid drivit en politik för ett mer jämlikt Karlstad där alla grupper och områden omfattas. Vi har föreslagit riktade medel till våra mindre tätorter där de boende och verksamma föreningarna får styra vad pengarna ska användas till. Vi har ett helt Kronoparkslyft med ett 20-tal förslag kopplade till kommunens största stadsdel. Vi har föreslagit ökade resurser till barn, ungdomar, äldre och föreningslivet. Exempel ur våra budgetförslag de senaste åren är avgiftsfri kulturskola, utbyggd idrottsskola, fler föreningslokaler, bort med de delade turerna inom vården, fler feriearbeten för ungdomar, samverkan med Karlstads universitet för att förbättra barn och ungas psykiska hälsa, mer medel till elevhälsan, särskilda medel för att fler ska ta en gymnasieexamen, satsning på 4H-gården, fritidsaktiviteter till områden utan fritidsgård, avgiftsfritt Sundstaläger, fixarservice inom digital teknik för äldre och uppsökande verksamhet för att bryta äldres ofrivilliga ensamhet.

Det är kul att läsa om priser och utmärkelser som kommunen vinner men det vore ändå roligare att läsa att alla elever klarar gymnasiebehörigheten, att alla elever tar gymnasieexamen, att alla barn och ungdomar får delta i kultur- och idrottsaktiviteter, att alla föreningar har tillgång till bra lokaler för sin ideella verksamhet, att alla äldre får den vård och service som de förtjänar och att alla karlstadsbor kan känna trygghet i sin vardag. För det tycks det krävas en ny ledning och en ny färdriktning för Karlstads kommun!

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: