Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

All time low för företagsklimatet

Det gemensamma handslaget med näringslivet förra året hjälpte inte. Visserligen har det varit en coronakris ett halvår men det är samma för alla. När dagens ranking över kommunernas företagsklimat presenterades så blev det all time low för Karlstad. Placering 112 i Sverige och bara sjua i Värmland. Resultatet rasar när det gäller kommunpolitikernas attityder till företagande och infrastruktur såsom vägnät, tåg och flyg. Karlstad får också ett lågt betyg när det gäller dialogen mellan företag och kommunens beslutsfattare samt att man upplever att kommunen konkurrerar med näringslivet. Företagen är mest nöjda med mobilnät och bredband.

Nu måste Karlstad öka takten och vi Socialdemokrater kommer fortsatt bidra konstruktivt med våra 100 förslag för ett förbättrat företagsklimat. Fler aktiva åtgärder måste sjösättas så att det blir mer verkstad och mindre snack. Just verkställigheten är något som jag upplever haltar betänkligt. Vi avsatte till exempel i politisk enighet extra miljoner till det lokala näringslivet för att lindra effekterna av coronakrisen men alla medel har fortfarande inte fördelats och betalats ut. Det är viktigare att företag och föreningar får stöd än att tex kommunen själv får kompensation för förlorad hyresintäkt när det gäller mark för uteserveringar.

Sverige och Karlstad måste jobba sig ur den här krisen och då är företagsklimatet och livskraftiga företag en viktig förutsättning!   

https://www.foretagsklimat.se/karlstad/ranking

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: