Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Äntligen granskas Stadshusaffären

För andra sammanträdet i rad fick den styrande blågröna minoriteten känna av ett svidande omröstningsnederlag i kommunfullmäktige. Det fanns en enighet från kommunstyrelsen om att tillsätta en oberoende granskning av den märkliga och usla Stadshusförsäljningen från 2015. Men in i det sista ville styret krångla och sätta en återrapport för granskningen redan till december i år. Motionen har beretts i sju månader men granskningen skulle ske på tre månader. Det är inte realistiskt och inskränker direkt det oberoende som granskarna nu ska ha. De får bestämma hur den ska gå till och när den är klar. Men den ska enligt beslutet beakta de frågor som kvarstår och som vi lyfte i motionen.

Det är bland annat vem/vilka valde ut den exklusiva köparen och på vilka grunder? Uppfyllde verkligen försäljningen kommunens egen undantagsregel för markförsäljning? Är det lagligt och rimligt att sälja något för 50 miljoner när man erbjudits 100 miljoner? Det sista får mig att tänka på programmet Smartare än en femteklassare. Jag tror inte att en enda femteklassare i landet skulle välja 50 kr framför 100 kr i veckopeng. Men det gjorde vår politiska ledning som till vardags bestämmer över drygt 5 miljarder av våra gemensamma skattemedel.

Nu är det hög tid att alla frågetecken rätas ut så att politiskt ansvar kan utkrävas, en vitbok upprättas så att vi kan lägga den här sorgliga affären bakom oss. Ett annat glädjande besked på gårdagens fullmäktige var att en ny markpolicy med tillhörande riktlinjer antogs med tydligare regler för framtida mark- och fastighetsförsäljningar. Om två år kan Karlstadsborna även byta ut det politiska styret och då kan de vara helt säkra på att sådana här affärer inte genomförs igen!

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: