Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Om politiska prioriteringar

”Varför har inte den här mötesplatsen byggts för länge sedan på Kronoparken som ju är Karlstads största stadsdel?” Det är NWT-reporterns fråga till verksamhetschefen för det nya allaktivitetshuset och det är naturligtvis en relevant fråga men till helt fel person. En sådan fråga ska ställas till de ansvariga politiker och partier som styrt Karlstads kommun i tio år nu. Svaret är helt enkelt att det inte varit politiskt prioriterat av det blågröna styret. Vi Socialdemokrater har haft samlokaliseringen av fritidsgård och bibliotek i våra budgetförslag i minst sex-sju år och dessutom avsatt mer driftsmedel till kommande verksamhet så att det inte blir ett hus men inga aktiviteter. Vi lanserade dessutom Kronoparkslyftet 2018 med 15 åtgärder för en mer attraktiv och trygg stadsdel.

Det politiska styret i Karlstad är bra på att recensera skeenden som om de inte vore ansvariga för vad som händer i kommunen. Det gäller såväl företagsklimat som stadsdelsklimat. Det blir lite parodiskt när en moderat riksdagsledamot, och tidigare mångårigt kommunalråd, i Karlstad lyfter fram tillståndet på Kronoparken och Våxnäs som något som den S-ledda regeringen skulle vara mer ansvarig för än det lokala M-styret i kommunen. Självklart behövs mer resurser till tex polisen och det satsas det också på. Men de lokala insatserna är förstås minst lika viktiga och de har lyst med sin frånvaro under många år nu.

Vid fullmäktige senast debatterades vår motion om en förnyad socioekonomisk analys över Karlstads kommun. De styrande hade fullt upp med att berätta att alla underlag redan finns och mängder med insatser är redan vidtagna så det behövs minsann inga nya siffror och analyser förrän hösten 2022. Då har det gått ytterligare två år och troligtvis är skillnaderna då ännu större när det gäller skolresultat, hälsa, förvärvsfrekvens, barn och ungdomars medverkan i kulturskola och idrottsföreningar mm.

För det är naturligtvis inte bara underlag och analys som behövs utan politiska prioriteringar och insatser!

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: