Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Svensk Friidrotts årsmöte

Idag är det tredje gången gillt som gäller. Svenska Friidrottsförbundet fick årsmötet i mars uppskjutet på grund av corona och det digitala ersättningsmötet i september fick ajourneras på grund av tekniska problem. I eftermiddag görs ett nytt digitalt försök att lägga 2019 till handlingarna och välja en ny styrelse för kommande år. En del motioner och styrelseförslag ska också behandlas och en ny oberoende valberedning utses.

2019 var ett framgångsrikt svenskt friidrottsår med en ny generation stjärnor som dominerar världsscenen. Jag tänker på Daniel Ståhl och Armand Duplantis och där finns fler precis bakom såsom Khaddi Sagnia och Angelica Bengtsson. 2020 är förstås präglat av coronakrisen och friidrottsförbundets styrelse måste nu släppa sina interna stridigheter och fokusera på verksamheten ute i distrikt och föreningar. Dessutom ska årsmötet besluta om en ny regional organisation idag så det finns alla skäl i världen att lägga kraften och krutet på att implementera den och att säkerställa att alla föreningar och arrangörer kommer levande ur krisen.

Förbundsstyrelsen är svensk friidrotts högsta beslutande organ när inte förbundsårsmötet sammanträder. Styrelsen har alltså normalt ansvaret 363 av årets 365 dagar och man vill till och med införa förbundsårsmöte vartannat år vilket skulle ge styrelsen ännu mer makt. Men det är inte en regering där ordföranden utser sin styrelse och det är definitivt inte styrelsen som utser sin ordförande. Det är årsmötet som sätter samman laget och styrelsens uppgifter framgår av stadgarna. Gillar man inte de förutsättningarna kan man som ledamot eller adjungerad alltid välja att avstå eller avgå.

Den sittande ordföranden Johan Storåkers är den enda som är nominerad till posten, han har ett stort stöd i den svenska friidrottsrörelsen, omfattande erfarenhet av densamma och väldigt stora kunskaper om svensk idrott och politisk förvaltning. Han är valberedningens förslag. Och mitt!

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: