Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Blågrönt självmål

Det blågröna minoritetsstyret sätter ner foten i förväg och säger nej till ett avtal på 200 000 kronor i tre år med Karlstad Fotboll. Samtidigt vill de att kommunen hyr en loge av Färjestad BK på Löfbergs Arena för närmare 300 000 kronor per år utöver det avtal på drygt 7,5 miljoner kronor som tecknades i vintras. En loge som inte kan användas på ett vettigt sätt under rådande coronaläge.

Karlstad Fotbolls två tidigare föreningar Karlstad BK och Carlstad United har fått sina medlemmar, supporters och sponsorer att ställa sig bakom en gemensam satsning framåt. I det läget har de inkommit med en ansökan om att även få till ett samarbete med kommunen i en inledande fas. Det tycker jag förtjänar en seriös diskussion på kommunstyrelsen där ärendet är aviserat.

Föreningens verksamhet omfattar elit, bredd och sociala aktiviteter. Och den omfattar både killar och tjejer i världens största idrott. Deras dagliga verksamhet utövas primärt på Våxnäs IP och Klasmossens IP på Kronoparken. Två stora stadsdelar i vår kommun som har styrkor men också sociala utmaningar. För att stävja det satsar styret uppenbarligen hellre medel på kameraövervakning än idrott och sociala aktiviteter.

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: