Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Hela kommunen ska leva

När vi socialdemokrater pratar om Karlstad så menar vi hela kommunen. Det ska gå att leva och verka i stadsdelarna, våra mindre tätorter och på landsbygden. Alla skolor ska vara bra skolor, det ska finnas lekytor, spontanidrottsplatser, föreningslokaler och det ska gå att driva företag var du än bor.

Vi avsätter som tidigare en årlig miljon var till våra mindre tätorter (Väse, Vålberg, Edsvalla, Ulvsby, Skåre, Skattkärr och Molkom). I vårt förslag är det medborgare och föreningar på orten som ska bestämma vad de används till. Vi använder pengarna som de styrande blågröna partierna vill lägga på en cykelbro till i centrala Karlstad. En bro för 60-70 miljoner en kilometer norr om en annan fullt fungerande bro..

Kommunen har tagit fram en LIS-plan (landsbygdsutveckling i strandnära lägen), serviceplan, byggvisioner för de mindre tätorterna, antagit en ny markpolicy och provat dubbel markanvisning. Allt utan resultat. Nu är det dags för verkstad så att fler bostäder och företagsetableringar verkligen blir av i hela kommunen. Därför avsätter vi särskilda medel så att fler kan jobba med dessa frågor.

Som tidigare vill vi också se en omlokalisering av kommunal verksamhet, det kan handla om delar av en förvaltning eller arbetslag som sköter om våra ytterområden. Vi avsätter också medel för kulturinventering av områden utanför tätorten Karlstad. Tryggheten ska omfatta hela kommunen och vi avsätter därför 2,5 miljoner kr till belysning och upprustning av utemiljöerna i kommunens mindre tätorter.

Alla har rätt till kultur och fritidsaktiviteter. Vi räddar biblioteksfilialerna, föreslår avgiftsfri kulturskola, höjer föreningsbidragen, avsätter fria fritidsmedel till platser utan fritidsgård och satsar hela fem miljoner kronor årligen på lekytor och spontanaktivitetsytor. Inga fler staket och mål ska plockas bort från grusplanerna runtom i kommunen. De ska rensas på glas och hundbajs och underhållas så att de kan användas av barn och äldre för boll- och boulespel!

Trots att vi är i opposition gör vår politik skillnad. Vi är på väg att stoppa bergtäkten i Ulvsby, nu blir det äntligen nytt konstgräs i Skattkärr och snart byggs sporthallen i Skåre. Vilka av våra nya förslag realiseras 2021?

Läs hela vårt budgetförslag här:

https://usercontent.one/wp/www.socialdemokraternakarlstad.se/wp-content/uploads/2020/10/S-budget-2021-2023.pdf

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: