Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Gör din plikt, ta ditt ansvar

Nu har vi ett allvarligt läge i världen, Sverige och Värmland. Smittspridningen ökar, sjukvården vädjar till oss alla att bidra nu. Vi får inte hamna där vi var i våras. Regeringen meddelade nya tuffare restriktioner idag och jag vet att många tycker att det är svårt att veta vad som gäller i detalj. Men i de flesta fall behöver vi inte vara experter på reglerna, råden, rekommendationerna och restriktionerna.

Kan man jobba hemifrån så bör man göra det. Annars får man jobba på plats förstås. Skolorna är öppna så dit ska eleverna gå. Mataffärer, vårdcentraler och apotek får man besöka om man behöver. Men sen bör man försöka undvika eller ställa in det mesta andra en tid. Träna utomhus. Handla online. Ha digitala möten. Ring vänner och släktingar. Ställ dig frågan för varje tänkt aktivitet. Måste jag göra detta nu? Det är förvånansvärt ofta svaret blir nej.

Det är tungt att tänka så i november som är nog så grått och trist. Men vi vet att det är effektiva åtgärder för att begränsa smittan, avlasta vården och rädda liv. Och vi vill alla hellre umgås under jul än under november. Än finns den möjligheten men då måste alla göra sin plikt och ta sitt ansvar nu!

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: