Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Planenlig (s)eger på Stockfallet

Trägen vinner! Vi har med hjälp av starka argument och hårt opinionsarbete från lokalbefolkningen lyckats att få in en näridrottsplats vid Stockfallets nya skola. När nu detaljplanen går ut på granskning så finns det en idrottsyta inlagd som skolidrotten och eleverna kan använda på dagtid samt föreningar och boende på kvälls- och helgtid. Gör om och gör rätt var socialdemokraternas budskap tidigare i höstas och nu har det hörsammats. Tack för det!

Det var med stor förvåning som vi i samrådsskedet noterade att de växande stadsdelarna Stockfallet och Edsgatan skulle bli helt utan idrottsytor. Detta trots att många bostäder växer till och att en helt ny skola med plats för flera hundra elever ska byggas. När vi frågade varför det inte blir någon idrottsyta fick vi svaret att ingen förvaltning hade beställt det. Men eleverna och ungdomarna i området då? Har någon frågat dem?

Vi socialdemokrater har tydligt uttalat att vi står på barnens sida i stadsplaneringen. Vi kommer att syna varje bostadsområde, skolbyggnation och gång- och cykelbana ur ett barnperspektiv. Inte minst nu när barnkonventionen blivit lag i Sverige. Vi drev även tidigare att det skulle byggas två idrottshallar vid Stockfallets nya skola. En ordinarie och en med inriktning på gymnastik, cheerleading och dans. Det fick vi tyvärr inte gehör för men nu blir det en näridrottsplats och det är alltid något!

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: