Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Blågröna dimridåer i centrum

De blågröna styrena i både Karlstads kommun och regionen är plötsligt väldigt upprörda för att de förlorat en votering. Det handlar om ett remissvar från en facknämnd i regionen rörande en detaljplan som Karlstads kommun har rådighet över. Det är dessutom Karlstads kommun som bestämmer över trafikreglerna på gatorna. De är fruktansvärt arga samtidigt som de säger att beslutet inte har någon betydelse. Varför då sådant liv?

Sen säger de att de är garanten för att Hamngatan aldrig ska stängas av men faktum är ju att den ska stängas av en lång period redan under själva byggtiden. Det som nu diskuteras är hur den ska vara utformad när den blir klar. Vi socialdemokrater i Karlstad säger att vi inte vill utesluta något alternativ alltför tidigt. Det viktigaste är att det blir ett fungerande resecentrum när karlstadsborna betalar runt en miljard kronor totalt.

Att man vill fokusera på framtiden beror på att man vet att centrumhandeln lider här och nu och att man fullständigt saknar kraft och förmåga att vidta åtgärder. Vi socialdemokrater har lagt 100 förslag för ett förbättrat företagsklimat. Flera handlar om centrum och ett av dem är p-skiva i röd zon så att man enkelt kan hitta parkering och göra snabba ärenden. Det föreslog vi i en motion redan 2017 och än har inget hänt.

Karlstad har rasat i Svenskt Näringslivs ranking över kommunernas företagsklimat. Från plats 35 under S-styre 2008 till all time low plats 112 i år. Jag förstår att det borgerliga styret gör allt för att försöka sprida dimridåer och flytta fokus…

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: