Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Byggboom eller byggbom?

Det blågröna minoritetsstyret lyfter i dagarna fram kommunens rekordsiffror när det gäller detaljplaner och bygglov under 2020. Det är förstås glädjande att det byggs mycket i Karlstad och att många av bostäderna är hyresrätter. Det senare till följd av den markrabatt som byggarna får för hyresrätter.

Däremot så blir bilden annorlunda om man tittar på de utfästelser som de styrande partierna gått till val på och drivit under många år. Då har det hetat att man ska se till att det byggs i hela kommunen, både i de mindre tätorterna och på landsbygden. Det finns ett starkt folkligt engagemang för bland annat trygghetsboenden i Väse, Vålberg och Molkom. Enskilda och organisationer har uppvaktat kommunen i åratal.

Styret har försökt med dubbel markanvisning, som innebär att man för att få bygga i ett attraktivt läge i centrala Karlstad först måste bygga i en mindre tätort. Man försöker förmå kommunens bostadsbolag KBAB att bygga utanför centralorten. Man har tagit fram en LIS-plan, landsbygdsutveckling i strandnära lägen, och man har tagit fram en byggvision för Väse (och det ska komma fler för andra tätorter). Men det blir tyvärr bara planer, i princip ingen verkstad.

Så byggboomen som är ett resultat av människors önskan att flytta till Karlstad får inte skymma sikten för den byggbom som är resultatet av de politiska ambitionerna!

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: