Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Kulturskymning över solstaden

Förra torsdagen debatterades kommunens budget under drygt sex timmar. Då betonade vi att det är stora skillnader mellan det blågröna styret och oss. Idag, en knapp vecka senare, visar sig den skillnaden tydligt. Kultur- och fritidsnämnden hade extra sammanträde för att klubba ett sparpaket på närmare tre miljoner och samtidigt satt jag i möte med teknik- och fastighetsnämnden där vi hade att fördela tillskottet på 8,5 miljoner kronor för 2021. Det var så mycket pengar på kort tid att förvaltningens förslag var att hålla inne två miljoner för senare fördelning…

I vårt centrala budgetförslag la vi betydligt mycket mer till kultur och fritid och mindre till teknik och fastighet. I sparpaketet stänger styret stadsbiblioteket på söndagar fastän det är då kommunmedborgarna är lediga. Närbibliotekens öppettider minskas med 25 %. Man flyttar Ungdomens Hus (UNO) från centrala Karlstad till Sundsta trots att allt fler ungdomar rör sig i centrum och behöver goda alternativ till dåligheter. Och förra veckan avsatte styret 2,2 miljoner till ordningsvakter istället för fältare.

Så den som påstår att det inte är någon ideologisk skillnad i den lokala politiken kan inte ha mer fel. Här får vägar och vakter mer pengar medan bibliotek och Ungdomens Hus får mindre. Vi går mot årets mörkaste dygn och samtidigt sänker sig kulturskymningen över solstaden Karlstad.

P.S. Det positiva med teknik- och fastighetsnämndens budgetbeslut är att det nu inrättas ytterligare ett arbetslag vid Kroppkärrs gård. Viktiga arbetstillfällen för de enskilda men också för skötseln av ett växande Karlstad. En fråga som vi socialdemokrater drivit länge!

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: