Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Bra chans på en OS-plats

Friidrotten brukar kallas den olympiska huvudidrotten och nu har Svensk Friidrott en gyllene chans att få en OS-plats. Jag pratar då inte om en biljett till Tokyo nästa år utan om en plats i styrelsen för Sveriges Olympiska Kommitté (SOK). Medlemsförbunden anmodas just nu att nominera och med tanke på att en ledamot från en individuell sommaridrott aviserat att han slutar så finns det en bättre möjlighet än på många år.

SOK är en viktig organisation för svensk idrott och svensk friidrott. Särskilt när det gäller elitverksamheten och de elitaktivas villkor. Sverige har en lite speciell konstruktion jämfört med många länder. Vi har ingen minister med bara idrott i portföljen och där departementet styr över idrotten utan vi har en självständig idrottsrörelse under Riksidrottsförbundet som agerar i myndighets ställe som det heter. Därtill har vi SOK som ansvarar för OS-frågorna, OS-trupperna och elitstödet till många olympiska idrottare. Så där många länder har en central idrottsorganisation så har vi tre stycken kan man säga.

Jag hoppas och utgår ifrån att Svenska Friidrottsförbundet nu tar den här möjligheten att nominera till SOK:s styrelse. Det var en fråga som vi diskuterade redan på min tid i styrelsen 2016-2018 så nu måste väl tiden definitivt vara mogen. Det naturliga valet och den starkaste kandidaten att nominera är förbundets ordförande Johan Storåkers.

Läs mer om SOK här:

https://sok.se/sok-och-den-olympiska-rorelsen/sveriges-olympiska-kommitte.html

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: