Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Moderat ordförande avstängd

Studentkårens ordförande i Karlstad, moderaten Sebastian Hasselström, är avstängd i två månader efter ett uttalande som strider mot kårens jämställdhets- och likabehandlingspolicy. Han kommenterade att kårens vice ordförande, Barsha Yilmaz, hade tilldelats ett hedersuppdrag att hålla ett tal vid examenshögtiden med orden ”Ja men det är ju för att du är blatte och kvinna, du blir ju inkvoterad fattar du väl?” Han försökte senare släta över det med att det är så man uttrycker sig i hans umgängeskrets… Nu utreds händelsen även av universitetet eftersom den anmälts till studenthälsan.

Det är bra att studentkåren och universitetet agerar även om Hasselström själv förstås borde ha tagit ett tydligare ansvar genom att lämna sitt uppdrag och därtill bett Yilmaz förbehållslöst om ursäkt.  Nu väntar vi med spänning på hur Moderaterna i Karlstad ser på händelsen. Hasselström är nämligen inte bara kårordförande utan han har också tunga förtroendeuppdrag i Karlstads kommun.

Han är ordförande i valnämnden, vice ordförande i Stiftelsen Karlstads Studentbostäder och ersättare i stadsbyggnadsnämnden. Det känns inte bra att en person som uttalar sig på det sättet och som har en sådan umgängeskrets ska leda valnämndens viktiga arbete. Valnämnden är central i vårt lokala demokratiska system och bör ledas av en person med en genuin moralisk kompass som i alla lägen står upp för alla människors lika värde!

Läs mer här:

https://studenttidning.se/campus/studentkarens-ordforande-avstangd-4692?fbclid=IwAR2gJ8NgZvv29geKc1Tp1Kgv1yX-vZyG_D6AUfcqukvgvuhSeZ-m_d2rtzg

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: