Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Viktig friidrottsmotion

Det drar ihop sig till förbundsårsmöte i Svenska Friidrottsförbundet igen. Nämligen 27-28 mars. Det blir tätt i och med att man flyttade förra årets från våren till hösten. Nu har inkomna motioner publicerats och även en hel del nomineringar till förbundsstyrelsen. Det är ju ett minst sagt stökigt år som lags till handlingarna. Både när det gäller verksamheten till följd av coronapandemin men också turerna inom styrelsen.

Nu finns det en viktig motion inlämnad om ökad öppenhet och tillgänglighet när det gäller förbundsstyrelsens arbete. Jag har bloggat om det tidigare och det är glädjande att en rad föreningar och distrikt nu motionerat om det. Det står bland annat i motionen: ”Mellan åren 2003 och 2016 publicerades rapporter från styrelsens möten på friidrott.se, men det sker inte längre. I öppenhetens tidevarv borde styrelsens dagordningar, skriftliga sammandrag inklusive beslut från styrelsemötena publiceras på friidrott.se. Det ger rörelsen en möjlighet att följa styrelsens arbete och vid intresse höra av sig med frågor eller inspel.”

Motionen lyfter också ledamöters viktiga reservationsrätt som får föga verkan om inga beslut eller reservationer publiceras. Att-satserna lyder:

Förslag:
Att förbundsstyrelsens dagordningar publiceras på friidrott.se
Att skriftliga sammandrag inklusive beslut från förbundsstyrelsens sammanträden publiceras på friidrott.se

Det ska bli spännande att följa beredningen av motionen och vad förbundsårsmötet så småningom beslutar. Här kan ni läsa motionen och övriga motioner i sin helhet och se inkomna nomineringar.

https://www.friidrott.se/forbundsinfo/arsmotet/2021/intro.aspx

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: