Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Sporthall mot bibliotek i Skåre

Det började med att bygdens medborgare och föreningar enades i kampen för ett allaktivitetshus. Det bildades en alliansförening och politiska partier bjöds in till stormöte och enskilda träffar. Det var inför valet 2018 och en av kommunens största stadsdelar ansåg att det nu var deras tur att få en fullstor sporthall och möteslokaler för föreningslivet.

Vi Socialdemokrater gick ut och sa att vi ställer oss bakom ett allaktivitetshus om vi vinner valet. Som kontring på det avsatte den styrande konstellationen medel för en sporthall i samband med budgetbeslutet i juni 2018. De fick styra vidare men hallen har dröjt och blivit dyrare. Nu finns tilläggsmedel beslutade och detaljplanen har vunnit laga kraft. Till veckan fattar teknik- och fastighetsnämnden beslut om att handla upp byggnationen och hallen kommer äntligen att stå färdig tidig höst 2022.

Vi socialdemokrater kämpar vidare för föreningsytorna och nu finns en ny stridsfråga när styret beslutat att stänga stadsbiblioteket på söndagar och halvera öppettiderna på biblioteksfilialerna i Skåre, Vålberg och Skattkärr. Vi säger tydligt nej till de här besluten och kommer att göra vad som står i vår makt för att återställa öppettiderna. Vi är inte beredda att ställa idrott mot kultur utan vi måste ha råd med bådadera!

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: