Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Parkeringskaos i p-frågan

Det råder minst sagt ett visst mått av parkeringskaos i parkeringsfrågorna i Karlstad just nu. Vid kommunstyrelsen i november 2020 behandlades ärendet Utredning av parkeringssituationen i centrala Karlstad som bland annat innefattar frågorna om p-skiva och parkeringsfickor för korttidsparkering. Det ärendet återremitterades för en dialog med Centrum Karlstad och de privata parkeringsaktörerna. Förslaget om p-skiva lämnade vi ursprungligen in som en motion redan i december 2017. Vid samma kommunstyrelsemöte behandlades ärendet Modell för parkeringsköp. Även det ärendet återremitterades för att reda ut vart det är lämpligast att hantera ägandet av framtida parkeringsanläggningar och huruvida det är lämpligast med offentligt eller privat ägande.

Sedan tidigare arbetar stadsbyggnadsförvaltningen med en revidering av parkeringsnormen och framtagandet av en parkeringsplan. Idag fanns det ett förslag på kommunstyrelsen att teknik- och fastighetsnämnden och stadsbyggnadsnämnden, i samverkan med Karlstad Parkerings AB och övriga marknaden, ska utreda lokaliseringen av parkeringsanläggningar i centrala Karlstad. Vidare fanns det ett förslag om att teknik- och fastighetsnämnden, i samverkan med Karlstad Parkerings AB och övriga marknaden, får i uppdrag att utreda parkeringslösningar i Klara, Klaraborg och på Jakobsberg. Nu lyftes de förslagen ut men något beslut om hur kommunen ska gå vidare togs inte.

Vi Socialdemokrater anser att det snarast behövs ett samlat grepp om och nödvändiga beslut avseende parkeringsfrågorna i centrala Karlstad. Detta mot bakgrund av det ansträngda läget för många näringsidkare till följd av bland annat coronakrisen och diverse ombyggnationer. Ett samlat grepp som skulle vara till stor nytta för både medborgare och företag!

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: