Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Tredje gången gillt för dubbel markanvisning?

Vid gårdagens teknik- och fastighetsnämnd beslutades det om en tredje dubbel markanvisning. De två tidigare har ännu inte realiserats, (Molkom och Väse), och antalet tillräckligt attraktiva tomter i centrala Karlstad för det här konceptet minskar nu snabbt. Förvaltningen föreslog en vanlig markanvisning men det finns ett brett politiskt stöd för att få till ett ökat bostadsbyggande i hela kommunen.

Dubbel markanvisning är ett instrument och andra som vi driver är att kommunens bostadsbolag KBAB bygger på fler ställen, att detaljplaner ändras i fritidshusområden, att trygghetsboenden byggs så att fler äldre kan sälja villan men bo kvar i samma område och att fler villatomter tas fram så att barnfamiljer kan bygga nytt. Det pågår också ett arbete med byggvisioner för de mindre tätorterna. Väses är klar och nu ska det fram en för Norsbygden 2021 och Ulvsby 2022. Det pågår också ett arbete för att få till byggnationer i så kallade LIS-områden (landsbygdsutveckling i strandnära lägen). Den nya översiktsplanen ska också innehålla helt nya områden för bostäder i kommunen. Där vill ju vi socialdemokrater se en helt ny, grön och hållbar stadsdel för framtiden.

Det byggs mycket i Karlstad men är fortsatt en bostadsbrist. Det måste byggas i hela kommunen, i olika material, i olika prisklasser, i olika storlekar och i olika upplåtelseformer. Alla människor har rätt till en bostad och friheten att bosätta sig vart de vill!

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: