Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Hållbar handel

Generellt är vi Socialdemokrater positiva till etableringar då det leder till arbetstillfällen och stärker Karlstad som boende- och besöksort. Vi vill inte heller styra för mycket över marknaden när det gäller vilka etableringar som blir av och inte. Politiken ska inte påverka för mycket bara för att vi har styrinstrument såsom planläggning mm. Den påverkan har vi inte inom alla näringar och därför ska den användas med måttfullhet och eftertanke.

Samtidigt har vi förtroendevalda ett ansvar. För arbetstillfällen här och nu, för framtidens klimat och för att kunna ändra oss om omständigheterna förändras. Det ansvaret tar vi på största allvar och därför har vi vid en samlad bedömning ändrat uppfattning när det gäller en ytterligare handelsetablering mellan Bergvik och Biltema.

Det är nu ett väldigt svårt läge för befintlig handel. Vi vill vara trygga med att centrumhandeln, befintliga köpcenter, stadsdelscentrum, våra mindre tätorters centrum och våra grannkommuners centrum klarar sig igenom de närmaste åren. Det är också en viktig miljö- och klimataspekt att ta hänsyn till. De globala målen inom Agenda 2030, nationella miljömål och våra lokala miljömål förpliktigar. Det finns skyddsvärd natur och nyckelbiotoper i området samt att en etablering i det aktuella läget kommer att generera mer biltrafik vilket är en utmaning för både E18 och de lokala gatorna i närområdet.

Här kan man läsa mer om vårt resonemang från en debattartikel 30/12-20.

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: