Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Stoppa flytten av UNO

UNO är ungdomens hus. En centralt belägen fritidsgård för kommunens äldre ungdomar. Det är en verksamhet som vi socialdemokrater stridit för förr och inrättat. Nu måste vi ta striden igen när det moderatledda styret vill flytta anläggningen ut ur centrum.

De blågröna partierna säger att det är för dyrt att ha en lokal i centrum, att det är för få ungdomar som nyttjar den och att det är en olämplig miljö att ligga granne med krogar, nattklubbar och gallerior. Då har man inte riktigt förstått det hela. Ungdomar från hela kommunen kommer alltid att åka in till centrala Karlstad. Finns det inga vettiga alternativ där så kommer verkligen fel miljöer locka och den långsiktiga kostnaden för både kommunen och den enskilde bli verkligt hög.

Om en verksamhet lockar för få besökare så brukar man utveckla den, inte avveckla den. Det är självklart så att aktiviteter som vänder sig till ungdomar måste utformas i dialog med ungdomarna, vara variationsrik och i ständig förändring. Men att tro att ungdomar hellre åker till Sundsta än centrum är riktigt naivt. Dessutom finns det redan en fritidsgård på Norrstrand. En av ett fåtal i hela kommunen.

Centrum behöver fler aktörer och aktiviteter, inte färre. Många lokaler står nu tomma till följd av coronakrisen och e-handeln, torghandlarna flyr fältet på grund av dåliga villkor, stadsbiblioteket var på väg att stängas på söndagar, frågan om p-skiva dras i långbänk och nu ska UNO ut ur centrum. Det här är helt fel väg att gå och vi socialdemokrater kommer att ta strid för både UNO och centrum!

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: