Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Skillnad på råd och råd

Karlstads kommun har ett antal rådgivande organ som ska stödja nämnder och kommunstyrelsen i deras arbete. En möjlighet att diskutera frågor men också att påverka processer och beslut. Råden är Landsbygdsrådet, Näringslivsrådet, Pensionärsrådet, Rådet för personer med funktionsnedsättning, Mångfaldsforum och Ungdomsfullmäktige. I råden sitter förtroendevalda och ledamöter som representerar organisationer eller sig själva men där personen har en stark koppling till berörd verksamhet.

I Pensionärsrådet sitter tex representanter från olika pensionärsorganisationer medan i Näringslivsrådet, (där jag är vice ordförande), sitter företagarna på ett personligt mandat men de kommer från olika branscher. Där finns det andra samverkansformer med näringslivsorganisationerna. Men en förutsättning för att kunna bidra och påverka är att råden har en fungerande verksamhet. Så är inte fallet just nu.

Medan tex Pensionärsrådet och Rådet för personer med funktionsnedsättning inte haft möten sedan hösten 2019 så hade Näringslivsrådet möten hela 2020 och så sent som den här veckan. Ungdomsfullmäktige har inte haft något ordentligt val i år och deras verksamhet haltar betänkligt. Självklart har coronakrisen medfört svårigheter att genomföra ordinarie möten men dialogen med de här olika grupperingarna är viktigare än på mycket länge. Det är tydligt att det moderatledda blågröna styret gör skillnad på råd och råd!

Läs mer här:

https://karlstad.se/Kommun-och-politik/Kommunens-organisation/Radgivande-organ/

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: