Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Busscirkeln är sluten

18 juni 1999 valdes jag in som ersättare i dåvarande kollektivtrafiknämnden i Karlstads kommun. Jag var 19 år och det var mitt första politiska förtroendeuppdrag. Erland Hagström (S) var ordförande och Bertil Ackerot (M) var vice ordförande vill jag minnas. De lärde mig mycket. Om kommunpolitik, nämndarbete, mötesteknik och samarbete över partigränserna. De lärde mig att skilja på sak och person och om kollektivtrafik förstås.

Nämnden ansvarade på den tiden för Karlstadsbuss, färdtjänst och riksfärdtjänst. Där satt jag kvar till december 2006. Det var en intressant och händelserik tid med nytt linjenät i Karlstad och nya moderna lågentrébussar – bättre anpassade för barnvagnar, äldre och personer med funktionsnedsättning. Vi genomförde en mycket omdiskuterad förändring till orange bussar och inrättade en direktbuss från centrum till universitetet. Ett år gick vi sossar till val på en buss var tionde minut!

15 år senare väljs jag imorgon in i Region Värmlands kollektivtrafiknämnd. Numera ansvarar den nämnden för både Karlstadsbuss och regionbussar, regional tågtrafik och färdtjänst. En stor förändring i samband med regionbildningen 2019. Även nu står en händelserik period framför oss. Ett nytt trafikförsörjningsprogram ska antas, Karlstadsstråket ska byggas ut, en ny bussdepå anläggas och ett nytt resecentrum inrättas. Kollektivtrafik och ett hållbart resande är framtidsfrågor och avgörande för arbets- och studiependlingen i Värmland och klimatet i världen.

Det ska bli kul att göra en ny resa med de här frågorna!

Ps. Jag lämnar samtidigt regionala utvecklingsnämnden efter två spännande år där.

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: