Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Stärkt kulturstråk

Igår hade vi återigen ett digitalt kommunfullmäktige. Tre timmar diskussioner i olika ärenden såsom äldreomsorgen i Karlstad, framtida ägande och finansiering av Karlstad Airport och planarbetsprogrammet för Karlstads kommun. Men vi lade också förslag, (så kallade motioner), för kommande möten. Den här gången blev det två stycken kulturmotioner från oss socialdemokrater. Om att stärka stråket längs Älvgatan, Musiegatan, Museiparken och Sandgrundsudden. Mitt i området ligger också Bibliotekshuset, Värmlands Museum och Sandgrund Lars Lerin.

Vi vill inrätta ett Värmland Walk of Fame längs Museigatan när de halkiga och farliga stenplattorna ändå ska plockas bort. Det är ett passande inslag när man går längs den fantastiska älvpromenaden som rustats de senaste åren men där det finns utrymme för ännu fler aktiviteter och besökare. Almentorget har blivit fint men nyttjas inte tillräckligt mycket.

Det andra förslaget är att skapa ett skulpturellt centrum i Museiparken och Sandgrundsparken. Fler fasta och alternerande skulpturer och en skulpturutställning/festival varje eller vartannat år. En aktivitet som med fördel kan arrangeras med lokala konstnärer, gallerister, skulptörer, aktörer inom besöksnäringen, Centrum Karlstad och närliggande museer.

Vi hoppas nu på bifall och att vi kan få några nya attraktioner att se fram emot när pandemin släpper!

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: