Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Extra stöd till Alla kvinnors hus

På den internationella kvinnodagen i måndags, den 8 mars, presenterade vi socialdemokrater ett politiskt initiativ om extra medel till Alla kvinnors hus och till arbetsmarknads- och socialnämnden. Coronapandemin får stora sociala konsekvenser. Distansundervisning, arbete hemifrån, arbetslöshet med försämrad ekonomi och inställda föreningsaktiviteter riskerar att öka utsattheten för dem som redan har en svår livssituation. Vi vet att restriktionerna leder till ökad risk för familjevåld. Fler kvinnor än tidigare ringer olika hjälplinjer.

Här i Karlstad erbjuds stöd till våldsutsatta både inom kommunens verksamhet och via föreningen Alla kvinnors hus, men långt ifrån alla söker den hjälp som finns att tillgå. Arbetsmarknads- och socialnämnden behöver utveckla sina metoder att arbeta uppsökande i samverkan med frivilligorganisationer. Vi anser också att kommunen ska förstärka det ekonomiska stödet 2021 till kvinnojouren och tjejjouren, det vill säga föreningen Alla kvinnors hus.

Socialdemokraterna i Karlstad föreslår att arbetsmarknads- och socialnämnden får ett ökat anslag med 500 000 kronor under året för att utveckla metoder för uppsökande arbete bland utsatta kvinnor och deras barn och att Alla kvinnors hus får 500 000 kronor i förstärkt ekonomiskt stöd under 2021. Finansieringen, en miljon kronor, tas ur kommunstyrelsens särskilda anslag för att underlätta för näringslivet och föreningslivet i syfte att mildra effekterna av coronapandemin. Initiativet kommer formellt att behandlas på kommunstyrelsen den 22 mars och vi hoppas på, och utgår ifrån, att det finns ett brett politiskt stöd för förslaget!

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: