Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Mumin är inte vår tids ödesfråga

Vi befinner oss i en pandemi som kommer att få långtgående följder för vårt samhälle. Enskilda, familjer och företag påverkas. Vi ser framför oss en vårdskuld, utbildningsskuld och arbetslöshet. För att hantera de frågorna måste det finnas tid, kraft och resurser. Det gäller enskilda förtroendevalda, partier och det offentliga i form av stat, region och kommun. Muminvärlden på Skutberget har många positiva värden. En sagopark som kompletterar områdets övriga utbud, en reseanledning som vänder sig till barnfamiljer och en etablering som ger viktiga arbetstillfällen till regionen.

Men etableringen har dragit ut på tiden och kantats av många utmaningar såsom stark kritik av många medborgare, skapat splittring mellan människor och renderat ett flertal rättsprocesser. I torsdags meddelade Förvaltningsrätten att avtalet mellan Karlstads kommun och Muminvärlden bryter mot kommunallagen. Detta trots att, som den med gott minne kommer ihåg, teknik- och fastighetsnämnden behövde tre sammanträden för att godkänna det. Då gjordes bedömningen att avtalet var rätt och riktigt utformat, nu gör rätten en annan bedömning.

Nu har vi socialdemokrater beslutat oss för att acceptera den domen och inte bidra till ett överklagande och ytterligare rättsprocesser. Dessutom ska vårt partis högsta beslutande organ, representantskapet, hantera frågan om själva etableringen i sin helhet igen senare i vår. Detta utifrån det nya läget som vi befinner oss i. Det tycker jag är bra och nu får den medlemsinterna processen ha sin gång. Under tiden måste vi hålla i och hålla ut igenom pandemin, se till att även årets studenter får sin examen, att äldreomsorgen fungerar och att det starka samhället finns där för dig när du behöver det!     

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: