Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Skakigt styre

Det är lite märklig eller snarare bristande logik just nu från de styrande partierna i kommunen (M-MP-C-L-KD). Först fick vi svidande kritik av dem för vårt beslut att inte överklaga Förvaltningsrättens dom avseende markupplåtelseavtalet på Skutberget. Vi motiverade det med att vi respekterar domen och inte ser skäl att fortsätta flera utdragna juridiska processer när det finns andra angelägna frågor för förtroendevalda, partier och kommunen att lägga tid, kraft och resurser på. Sedan fattade det blågröna styret exakt samma beslut bara tio dagar senare men med hänvisning till att de inte har majoritet i fullmäktige. Men det har de inte haft sedan oktober 2018 då de valde att styra kommunen vidare i minoritet.

Och frågan om ett överklagande avgörs dessutom i kommunstyrelsen där de har en klar majoritet i frågan. De kunde till och med ha låtit både ett och två och tre partier avstå och ändå få igenom ett överklagande. Så som de ofta gör. Men den här gången ville de inte visa splittringen öppet utåt som vi vant oss vid när det gäller tex bergtäkten i Ulvsby, moskén på Rud, Värmlandsoperans nya lokaler, flygplatsens vara eller icke vara, handel på Månsberget, medel till vindparken etc. Därtill påverkar sannolikt partiernas riktningsförändringar på riksplanet samarbetsklimaten lokalt.

Så när NWT:s mörkblåa ledarsida skriver att det enda skälet för styret att säga nej till ett överklagande var på grund av vårt ställningstagande så är det så långt ifrån sanningen man komma. Det absolut troligaste skälet är en enorm splittring internt vilket också de olika kommunalrådens kommentarer vittnade om igår. Några sa att det var socialdemokraternas fel och att projektet kanske kan leva vidare, andra att de betraktade sitt beslut som slutet för Mumin på Skutberget och några sa ingenting alls.

Så frågan är inte hur omskakade planerna för Skutberget är utan hur skakigt det är i det politiska minoritetsstyret i Karlstads kommun. Och den 10 maj presenteras den oberoende juridiska granskningen av stadshusaffären…

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: