Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Mer hemester med husbil

Vi befinner oss fortfarande i en pandemi och många kommer att semestra i sitt närområde även den här sommaren. Vi socialdemokrater har tidigare motionerat om och fått igenom centrala ställplatser för husbilar. De vid Norrstrandskyrkan är klara inför kommande sommar och de vid Mariebergsskogen är på gång.  

Nu lägger vi ett nytt förslag om ytterligare ställplatser för husbilar i samverkan med föreningslivet. Föreningslivet likt besöksnäringen har lidit svårt av coronakrisen och det här förslaget är en satsning som gynnar båda sektorerna. Runt om i landet är det vanligt med ställplatser vid idrottsplatser och sporthallar där kommunen står för själva infrastrukturen och föreningarna, självklart mot ersättning, står för det praktiska arbetet med att hantera bokningar och besökare.  

Vid sådana anläggningar finns det ofta gott om parkeringsytor och servicelokaler med omklädningsrum, duschar och toaletter. Vid golfbanor kan det också finnas restauranger. På andra håll kan det ligga badplatser i närheten. Vi kan se flera lämpliga områden både i Karlstads tätort och i kommunens mindre tätorter men förslaget bygger på att intresserade föreningar får höra av sig. Då finns det bäst förutsättningar för ett framgångsrikt samarbete.  

Husbilsägare vill bland vill ställa upp centralt och andra gånger utanför stadskärnan och föreningslivet har inte kunnat genomföra sina ordinarie cuper och turneringar så det här kan innebära en alternativ och efterlängtad intäkt för många föreningar. Vi har alla sett siffrorna på förlorade arbetstillfällen inom besöksnäringen och kommunen måste tänka nytt nu för att underlätta återhämtningen. Det här är ett bra sätt att underlätta besök som ger nya jobb men samtidigt undvika trängsel.

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: