Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Kyrkoval 19 september

Igår hade Socialdemokraterna i Karlstad kyrkovalsupptakt inför valet den 19 september. Kyrkovalet kallas ibland det glömda valet och andra skulle helst se att det inte var något val till kyrkan överhuvudtaget. Men kyrkovalet och Svenska kyrkan är angelägenheter av stor vikt. Kyrkan spelar en viktig roll i vårt demokratiska samhälle och i många människors liv, ofta i situationer som är känslomässigt starka och som präglar ens fortsatta leverne. Då är det viktigt att kyrkan finns där för alla och styrs efter humanistiska och inkluderande värderingar.

Vi socialdemokrater driver på för en öppen, tillgänglig och jämställd folkkyrka. Öppen i dubbel bemärkelse, dels för alla människor oavsett tro och bakgrund men också öppen och tillgänglig i den bemärkelsen att lokalerna ska vara upplåsta och kunna användas av grupper och föreningar av olika slag. Vår ständiga kamp för jämställdheten går också igen inom kyrkan där det är självklart med varvade listor bland våra förtroendevalda och vi står upp för kvinnliga präster, vilka fortfarande motarbetas på sina håll. Svenska kyrkan ska också vara en god arbetsgivare med bra arbetsvillkor.

Andra viktiga frågor för vår del är barn- och ungdomsverksamheten, mångfaldsperspektivet och miljö- och klimatfrågorna. Svenska kyrkan verkar i samhället som vi andra och måste beakta och arbeta hårt med vår tids utmaningar. Den här agendan delas inte av alla andra nomineringsgrupper i kyrkovalet så det är viktigt att alla som är medlemmar i svenska kyrkan och som delar våra grundläggande värderingar och fokusfrågor går och röstar i september!

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: