Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

S tar omtag på Skutberget

Idag kom Mark- och miljödomstolens dom angående detaljplanen för en temapark på Skutberget. Domstolen upphäver detaljplanen på flera grunder, bla att den inte tillgodoser miljöbalkens regler om riksintresset till skydd för friluftslivet. Kommunen har inte heller visat att det finns särskilda skäl för att upphäva strandskyddet i den föreslagna detaljplanen. Det är nu andra domen som går kommunen emot på kort tid.

Vi socialdemokrater respekterar, precis som när det gäller förvaltningsrättens dom avseende markupplåtelseavtalet, domen och kommer inte att bidra till ett överklagande. För vår del har frågan om en temapark på Skutberget gått från död till stendöd. Vi har redan startat upp en intern arbetsgrupp inom S Karlstad som tillsammans med medlemmarna ska jobba fram en ny S-linje när det gäller hela Skutbergets utveckling.

Den arbetsgruppen hade sitt första möte igår och nu kommer den och ett antal öppna medlemsmöten arbeta fram bra förslag som vi kommer att presentera så småningom. Skutberget är en pärla vid Vänerns strand som har nyttjats av karlstadsborna för rekreation i generationer och det senaste året mer än på länge. Nu ska vi bygga vidare på den traditionen och locka både nya och gamla, unga och äldre, besökare!

Läs mer här:

https://www.domstol.se/mark–och-miljodomstolen-vid-vanersborgs-tingsratt/nyheter/2021/05/upphavd-detaljplan-for-muminvarlden/

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: