Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Nej till fler ställplatser

Tyvärr beslutade det blågröna styret i teknik- och fastighetsnämnden igår att inte ta upp vårt initiativ, om fler ställplatser för husbilar i samverkan med föreningslivet, till behandling. Man menade att det inte faller inom nämndens ansvarsområde att upplåta parkeringar eller omklädningsrum vid kommunala idrottsplatser i samarbete med det ideella föreningslivet för detta ändamål (trots att man är ägare till dem). Men det är naturligtvis ett svepskäl, vill man vara möjliggörare så är man det. Men vi känner igen den här trubbiga inställningen och attityden och den framträder ju också tydligt och regelbundet i olika mätningar och utredningar som görs. Den kommer till uttryck i Svenskt Näringslivs ranking över företagsklimatet, den kom i tydlig dager i Effect Managements översyn av etableringsarbetet och den kommer fram i vittnesmål från företag och föreningar som hör av sig till oss i oppositionen.

Och detta skedde dagen innan helsidan i dagens Värmlands Folkblad om husbilsboomen där det vittnas om hur många som åker husbil numera och att ställplatserna ofta är fullbelagda. Och häromdagen var det en annan artikel om fördubblingen av husbilsförsäljningen de senaste åren. Det finns bara förlorare på att inte ta upp detta förslag och försöka att realisera det. Husbilsresenärerna, föreningarna och besöksmålen som hade kunnat få fler kunder. Vårt initiativ fick beröm av olika aktörer inom besöksnäringen och föreningslivet när vi lanserade det för några veckor sedan men nu blir det alltså inget. I alla fall inte den här sommaren.

Men vi tar förstås nya tag och lägger förslaget som en motion på kommunfullmäktige ikväll. Tyvärr är det då längre handläggning och beredning men det är ett för bra förslag för att det ska få falla på politisk prestige.

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: