Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Företagsklimat under rikssnittet

Idag presenterades Svenskt Näringslivs enkätundersökning avseende företagsklimatet i Sveriges kommuner. För Karlstads del sjönk det sammanfattande omdömet till all time low, (3,34 på en skala 1-6), men det riktigt allvarliga är att kommunen hamnade under rikssnittet för första gången på 20 år. Det är mycket tråkigt men inte alls förvånande mot bakgrund av den kritikvåg som framkommit i olika oberoende rapporter och granskningar de senaste åren.

Förra året fick Karlstads kommun sin sämsta rankingplacering någonsin (plats 112), i Effect Managements översyn av etableringsprocessen framkom stora brister i attityd, struktur och bemötande och det har skett flera stora översyner/justeringar av kommunens så kallade plan- och genomförandeprocess utan att man lyckats hitta en fungerande modell. Till detta kommer d’Novos färska granskning av stadshusaffären och domstolarnas domar rörande Skutberget som visar att stora förändringar nu behöver vidtas.

Det här är ett mycket allvarligt läge och självklart har både operativa krafter och opposition ett visst ansvar för den här situationen men det enskilt tyngsta ansvaret faller naturligtvis på det moderatledda styre som lett kommunen sedan 2010. Det är nu fullständigt uppenbart att deras sätt att arbeta med etableringsfrågor och företagsklimatet inte fungerar. Jag såg dock inte mycket av krisinsikt eller skarpa förslag i styrets budget som presenterades förra veckan. Nästa vecka presenterar vi vårt budgetförslag och som vanligt lägger vi förstås 100 förslag för ett förbättrat företagsklimat. Hittills har vi inte fått gehör för dem men nu borde väl tiden vara mogen?!

https://www.foretagsklimat.se/karlstad

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: