Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Kultur- och idrottscenter Norsbygden

För en tid sedan lanserade vi socialdemokrater en Offensiv för Norsbygden. Det är ett led i vår politikutveckling för hela kommunen. Tidigare har vi bland annat lanserat Kronoparkslyftet. Visserligen växer Karlstads kommun och uppvisar tack vare regeringens stöd en stark ekonomi. Men Karlstad är en delad kommun och alla får inte samma förutsättningar. Livsvillkoren skiljer sig rejält åt mellan människor och bostadsområden. Om man tittar på tex skolresultat, sysselsättningsgrad, hälsa och deltagande i idrottsföreningar och kulturaktiviteter. Inte minst bland våra barn och unga. Det kan vi socialdemokrater aldrig acceptera. När vi talar om Karlstad så menar vi hela kommunen!

I vår kommunala skuggbudget för 2022-2024 lägger vi nu in flera av förslagen från vår offensiv. Den enskilt största satsningen är ett unikt Kultur- och idrottscenter Norsbygden. Det ska innehålla badhus, fullstor sporthall, närbibliotek, fritidsgård, familjecentral och lokaler för föreningslivet. Vi avsätter 150 miljoner kronor i investeringsmedel under åren 2023-2024. 2022 ska användas till kommunal planering och dialog med medborgare, föreningar och företag om exakt placering och utformning. Det kan vara en eller flera byggnader på ett eller flera ställen.

Vi föreslår också att en folkhälsopark upprättas någonstans i Norsbygden. Det är en utomhusanläggning som erbjuder ytor för både spontanidrott och kulturellt skapande och som stimulerar möten över generationsgränserna. I Alby finns föregångaren som uppvisat stora positiva effekter. I vår offensiv har vi också förslag om mer bostadsbyggande samt fler företagsetableringar. Vi vill se hamn- och fabriksområdet utvecklas med fler verksamheter och att det stängda industrispåret öppnas upp igen. Vi vill se satsningar på cykelbanor, kulturmiljöer och kollektivtrafiken. LIS-områden kan med fördel användas för besöksnäringen. Vi driver fortsatt frågan om omlokalisering av kommunal verksamhet. På samma sätt som vi vill se statliga myndigheter och jobb i hela landet är det rimligt att kommunala arbetstillfällen finns i hela kommunen.

Det här är förstås inte bara Norsbygdens anläggningar utan alla kommuninvånare och även besökare från andra kommuner är varmt välkomna. I den nya översiktsplanen som tas fram just nu är det tydligt att många tillkommande bostäder behöver byggas i kommunens mindre tätorter och på landsbygden. För att det ska ske så måste de vara attraktiva livsmiljöer. Det blir de med bra skolor, god tillgänglighet med bil, cykel och buss, tillgång på bostäder, företag som skapar jobbtillfällen och ett starkt utbud inom förening, idrott och kultur. Vi socialdemokrater vill se ett Karlstad för alla!

Läs mer om vår Offensiv för Norsbygden nedan:

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: