Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Gruvlyckans Fritidsbank

Jag har med stor bestörtning tagit del av Värmlandsidrottens siffror som visar på de enorma skillnader som finns i anslutningsgrad till idrottsföreningar bland unga beroende på bostadsområde. I vissa stadsdelar är det hela 95 procent av ungdomarna som har medlemskap i någon förening medan andra stadsdelar visar ner emot 40 procents anslutningsgrad. Och då pratar vi ändå medlemskap i en förening. Tyvärr är det inte ens så att alla barn och unga kommer i kontakt med idrott alls utöver skolidrotten.

För att göra tröskeln lägre finns det fantastiska fenomenet Fritidsbanken som såg dagens ljus i Deje 2013. Fritidsbanken är som ett bibliotek för sport- och fritidsprylar och man får låna sakerna i 14 dagar. Numera finns det fler än 100 över hela landet och visionen om en Fritidsbank i varje kommun i Sverige är inte längre en utopi. I Karlstad finns det en Fritidsbank på Kronoparken men nu föreslår vi socialdemokrater i vårt budgetförslag att även Gruvlyckan ska få en. Gruvlyckan är ett område med låg anslutningsgrad, strax under 50%, när det kommer till föreningsmedlemskap och sedan fritidsgården flyttade till Våxnäs behövs det mer kommunal närvaro på området.

Förhoppningsvis kan skolidrotten och Fritidsbanken bidra till att ännu fler barn och unga upptäcker tjusningen med idrott och nyttan av fysisk aktivitet vilket i sin tur kan leda till steget in i föreningslivet som berikar på så många andra sätt. Alla barn och ungdomar har rätt till en aktiv fritid och därför är det hög tid för en Fritidsbank i västra Karlstad och för oss faller valet på Gruvlyckan!

Läs mer om Fritidsbanken här:

Om oss

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: