Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Ett centrum för alla!

Idag behandlades till slut vårt förslag om parkeringsskiva 30 minuter i centrala Karlstad. Ett förslag som vi lade redan för tre år sedan och det har inte blivit mindre aktuellt, tvärtom. Tyvärr avslogs det vilket tillsammans med mer externhandel, e-handel och ombyggnationer kan innebära det slutliga slaget mot handeln i centrala Karlstad som redan kämpar. Vi har varit tydliga med att p-skivan kan vara ett bra instrument men inte den enda viktiga parkeringsåtgärden för centrum.

Vi vill också att andra aktuella parkeringsärenden kommer till avslut nu. Det handlar om parkeringsanläggningar vid infarterna till Tingvallastaden, parkeringsköp, parkeringsplan och parkeringsavgifter i angränsande stadsdelar till Tingvallastaden. Men för oss socialdemokrater handlar inte centrumfrågan bara om handel och parkering. Centrala Karlstad ska vara öppet för alla och det ska finnas gott om både kommersiella och avgiftsfria aktiviteter.

Så det centrumpaket som vi nu lanserar i samband med vårt budgetförslag omfattar en rad förslag till olika målgrupper. Vi säger nej till handel på Månsberget, vi vill se bättre villkor för torghandeln, ett Wermland Walk of Fame på Museigatan och en skulpturutställning i Museiparken. Därtill vill vi rädda kvar ungdomens hus, UNO, i centrum och utveckla Bibliotekshuset, gärna i riktning mot ett Kultur- och demokratihus.

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: