Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Trygghet är mer än vakter och kameror

Idag kallar det blågröna styret i Karlstad till pressträff för att berätta att det blir ordningsvakter i kommunal regi på Kronoparken och Våxnäs från och med måndag. Ordningsvakter kan självklart behövas vid särskilda tillfällen men att hyra in ordningsvakter och sätta upp bevakningskameror för karlstadsbornas skattemedel istället för att lägga resurserna på skola, föreningslivet och kultur och fritid är en märklig prioritering. Ännu konstigare att en borgerlig regim gör det som brukar säga att kommunen ska hålla sig till sin kärnverksamhet och dit kan knappast ordningsvakter och bevakningskameror räknas. Det är stor skillnad på att vara sedd eller bevakad och ordningsvakter frågar inte hur ungdomarna mår.

Lokala moderater skyller gärna på den S-MP-ledda regeringen när de målar upp bilden av ett otryggt Karlstad. Vi hörde det senast vid budgetdebatten i tisdags och vi lär få höra det igen. Men när ska de inse att det är deras politik som skapat det Karlstad vi ser idag? Det är de som har styrt den här kommunen i snart elva år och det är under deras ledning som tryggheten monterats ned. Tryggheten förutsätter det starka samhället och att vi tar ett gemensamt ansvar för varandra. Vi ska alltid bekämpa brotten, men vi måste också bekämpa brottens orsaker.

Det handlar om att ha ett fungerande utbildningssystem, där ingen lämnas efter och en fungerande och effektiv samverkan mellan skola och socialtjänst, där barn och unga i riskmiljöer upptäcks tidigt. Det handlar om att erbjuda en meningsfull fritid, med både idrott och kultur, där man kan delta även med begränsad ekonomi. Trygghet handlar om att känna tillit till sin egen förmåga och tro på sin egen framtid. Vi kommer aldrig att acceptera ett delat Karlstad. Vi vill se ett Karlstad för alla.

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: