Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Friidrottsfester så in i Norden

EM i fotboll pågår för fullt och så småningom är det dags för OS i Tokyo (om det nu blir av). Friidrotten brukar med all rätt kallas för den olympiska huvudidrotten och säsongen är i full gång även för friidrottsfamiljen. Den kommande tiden stundar tre stora friidrottsfester i Norden.

Först ut är Karlstad GP imorgon kväll på anrika Tingvalla IP som nu är inne på upploppet. Om två år är tanken att galan ska genomföras på den nya arenan på Sannafältet. Daniel Ståhl och Armand Duplantis är de stora svenska stjärnorna och hemmahopp är bland andra Sofie Skoog och Henrik Larsson. Arrangören IF Göta Karlstad får enligt gällande regler och restriktioner ta in 500 åskådare och det är förstås lapp på luckan. Nu håller vi tummarna för bra väder och bra resultat!

Nästa vecka kommer sedan Diamond League cirkusen till Norden. Bislett Games i Oslo den 1 juli och Bauhausgalan på Stockholms Stadion den 4 juli. Norges statsminister meddelade lättnader i förra veckan vilket gör det möjligt för internationella deltagare att tävla på den klassiska ovalen. Men även utan internationella deltagare hade ju en gala i Norge varit av världsklass just nu. Eller vad säger man om Karsten Warholm och de otroliga bröderna Ingebrigtsen. Visst vore det häftigt att inviga den nya arenan i Karlstad om ett par år med någon form av svensk-norsk landskamp?!

Efter Oslostoppet drar det internationella friidrottsföljet vidare till Stockholm, (om några år förhoppningsvis med tåg under tre timmar), och underbara Stockholms Stadion. Där får arrangören ta in 3000 åskådare, (ny nivå efter 1 juli), och de får utöver de svenska stjärnorna Daniel Ståhl, Armand Duplantis, Fanny Roos och Khaddi Sagnia se inte mindre än fem regerande världsmästare från VM i Doha 2019. Bland dem Dina Asher-Smith på 200 meter och Maria Lasitskene i höjdhoppet.

Alla galorna sänds naturligtvis också på TV! Läs mer om respektive evenemang här:

http://folksamgp.se/FolksamGP/2021/

https://www.diamondleague.com/home/

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: