Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Historiskt stark regering

Det talas om en historiskt svag regering i Sverige under ledning av Socialdemokraterna och Stefan Löfven. Jag skulle kalla den historiskt stark. Löfven tillträder nu återigen trots att det är ett extremt svårt parlamentariskt läge, trots en utdragen pandemi med stora påfrestningar på sjukvården och samhällsekonomin och trots att han röstades bort av en ohelig allians för bara några veckor sedan.

Talet om att den här regeringen är historiskt svag, att vi sett sju förlorade år och att den aldrig borde ha tillträtt är förstås bara svartmålning och dimridåer ifrån desperata politiska motståndare som brutit löften om att aldrig samverka med SD, bytt lag under brinnande match och erkänt ett grovt brott. Man ska kalla en brottsling för en brottsling och en historiskt stark regering för en historiskt stark regering.

Nu fortsätter arbetet för att återstarta Sverige efter pandemin. Fler måste nu i arbete för att vi ska klara framtidens välfärd. Brottsligheten ska tryckas tillbaka med både hårda straff för dem som begår brotten här och nu och genom förebyggande arbete för att minska tillflödet till kriminaliteten och gängen. Och så ska vi möta klimatkrisen genom en grön omställning på både individ- och samhällsnivå. Ulf Kristersson fick nu sin chans som han har väntat på i 2,5 år. Han kastade in handduken efter ett drygt dygn. Det är vad jag kallar en historiskt svag insats.

Läs mer om reformer och resultat under Löfvenregeringarna sedan 2014 här:

https://www.socialdemokraterna.se/var-politik/reformer-och-resultat-sedan-2014

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: