Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Övertid i regionen

Läser i dagens tidning om ambulanspersonal som arbetat i 24 timmar och förlossningspersonal som jobbat i 16 timmar. En annan ambulans än den närmaste tvingas att ta ett prio 1-larm för att vårdpersonalen är för trött. En insändare vittnar om att det förekommer tre barnmorskor istället för grundbemanningens fem på vissa pass. Knappt tid för rast och toabesök. Har också under sommaren hört personer som suttit i oändlig kötid när de ringt 1177, till och med i ärenden som gäller barn.

Jag är väl medveten om att pandemin har tagit mycket kraft och resurser de senaste 1,5 åren och att annan verksamhet fått stå åt sidan. Arbetet med pandemin och vaccineringen har också genomförts på ett mycket bra sätt givet förutsättningarna. Samtidigt har kommuner och regioner fått rekordstora statliga ekonomiska tillskott för att dels hantera pandemin, dels upprätthålla ordinarie verksamhet. Ambulansen, förlossningen och 1177 är ordinarie verksamhet som borde fungera bättre än så här givet de ekonomiska muskler som Region Värmland har just nu. Resultatet var svindlande 673 miljoner kronor 2020 tack vare de statliga bidragen.

Det är inte bara ambulans- och förlossningspersonalen som fått alltför långa arbetspass. Även den blågröna regionledningen med sjukvårdspartiet i spetsen har suttit för länge. 11 år nu, 12 år nästa höst. Då är det hög tid för skiftbyte!

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: