Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Klimatkris i dubbel bemärkelse

Idag presenterades Svenskt näringslivs ranking över kommunernas företagsklimat. Karlstad fortsätter sitt ras genom listan och hamnade i år på sin sämsta placering någonsin. Plats 128 att jämföra med 112 förra året eller varför inte plats 35 under S-styre 2008. I elva år har kommunen styrts av en moderatledd koalition och under den tiden har resultatet försämrats kraftigt men det är inte bara den här rankingen som är ett kvitto på det.

Flera oberoende rapporter har under året också visat på stora brister i kommunens näringslivsarbete. d’Novos stadshusgranskning pekade på flera potentiella lagbrott och Effect managements översyn visar att det saknas en tydlig målbild och process för etableringsarbetet. Företagare i den studien vittnar om dålig attityd och oklara besked. Ärenden valsar runt och de möter flera kommuner i kommunen säger de.

Även de ‘satsningar’ som man gör är i många fall otidsenliga och hyllas inte av vare sig medborgare eller näringsliv. Så sent som igår ställde man sig bakom en detaljplan som medger handel i ett skyddsvärt skogsområde. Den satsningen kritiseras av både miljöorganisationer och befintliga handelsaktörer i centrum och våra grannkommuner. Klimatkrisen är här och det behövs en grön omställning som skapar framtidens jobb i samverkan med näringsliv och arbetsmarknadens parter. Det är uppenbart att nuvarande kommunledning inte mäktar med det.

Som tidigare presenterar vi socialdemokrater fortsatt 100 förslag för ett förbättrat företagsklimat där punkten ett är En tydlig väg in i kommunen för företagskontakter.

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: