Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Badhus och bibliotekshus

Det pågår en simkapacitetsutredning och en översyn av Bibliotekshuset. Det är klart att saker måste utredas, tekniska system utvärderas och olika alternativ kostnadsberäknas. Men det behövs också politisk styrning och en tydlig ambition. Vi socialdemokrater har satt ner foten i ett par avseenden när det gäller de här frågorna.

När det gäller badhus så har vi sagt att det är rimligt att en kommun av Karlstads storlek har minst två badhus så vi vill se en upprustning av Vålbergs badhus, gärna med en modern hopptornsanläggning som uppfyller dagens säkerhetskrav. Om ett par veckor återöppnar båda badhusen i Karlstads kommun efter coronakrisen och då möter besökarna avstängda hopptorn. Vålbergs badhus skulle vara en viktig del i det Kultur- och idrottscenter Norsbygden som vi föreslog i vår budget i juni. I centret skulle det också finnas bibliotek, fritidsgård, familjecentral och sporthall. Vi vill se en tydlig satsning i hela Karlstads kommun och då måste det följas upp med konkret handling.

Bibliotekshuset har en central placering i vår kommun och är lite av ett monument som många har olika åsikter om. Men det är inte bara många som har synpunkter på huset utan det är också många som faktiskt använder det. Där finns stadsbiblioteket, kontaktcenter som hjälper medborgare och besökare med allehanda frågor, offentliga toaletter med skötrum, Arenan med bio och uppträdanden på scenen, café och restaurang, Sessionssalen där kommunfullmäktige och andra sammanträder, Karlstadsrummet med historia och framtidsplaner och kommunarkivet. Men huset skulle kunna utvecklas som en ännu tydligare mötesplats för kultur och demokrati. Så att det ytterligare stärker kulturkvarteret med Värmlands Museum, Sandgrund Lars Lerin, Museilekparken och Sandgrundsudden. Kommunala förvaltningar och mötesrum på våningarna en bit upp i huset skulle med fördel kunna placeras på annat håll.

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: