Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Kongresstider

Välkomna till min nya blogg. Eller egentligen är det samma blogg men en ny plattform då NWT tyvärr lagt ner sin bloggverksamhet. Vi läser hösten 2021 i kalendern och vi är så sakteliga på väg ut ur den mer akuta fasen av pandemin. Samhället öppnar upp och nu ska vårdskulder och utbildningsskulder betas av. Släktträffar och årsmöten ska återigen ske fysiskt.

För min del är det tre tunga kongresser på gång nu den närmaste dryga månaden. Europeiska friidrottsförbundets i Lausanne 14-16 oktober, Socialdemokraternas i Göteborg 3-7 november och Internationella friidrottsförbundets 16-18 november (digital). Friidrottskongresserna är jag inte ombud på den här gången utan följer med stort intresse på distans via mitt uppdrag som ledamot i Svenska friidrottsförbundets internationella kommitté. Det är bland annat glädjande att konstatera att Sveriges motion om att integrera frågan om mänskliga rättigheter mer i det Europeiska friidrottsförbundets verksamhet föreslås bifall. Frågan om mänskliga rättigheter återrapporteras även på internationella förbundets kongress efter en motion från Sverige 2019.

Däremot så är jag ombud vid den historiska S-kongressen om en månad där vi ska välja ny partiordförande och partisekreterare samt staka ut politiken inför nästa års val. Värmland har 13 ombud och jag har fått ansvaret att leda delegationens arbete inom det område som heter Vi bygger landet starkt och hållbart. Det är ett omfattande material på 1662 sidor och innehåller rubrikerna Ekonomisk politik, Arbetsmarknad, Klimat- och miljöpolitik, Regionalpolitik och Infrastruktur.

Jag återkommer längre fram med mer information men jag kan redan vid den första genomläsningen konstatera att det finns mycket klassisk socialdemokratisk politik men också många nya spännande förslag för en hållbar omställning och de framtida gröna jobben. Det står mycket om partiets fortsatta ambition att nå full sysselsättning och att skatt ska betalas efter bärkraft och välfärd fördelas efter behov. Det betonas att det inte behöver vara ett motsatsförhållande mellan tillväxt och jämlikhet och inte heller mellan ekonomiskt välstånd och en hållbar utveckling. Sverige ska bli världens första fossilfria välfärdsland!

%d bloggare gillar detta: