Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Karlstad nedåt i skolrankingen

Karlstad kanar ner 13 placeringar till plats 72 i Lärarförbundets skolkommunranking 2021. I vissa delkategorier är det riktigt illa, som lärartätheten där Karlstad är på plats 217 och i lärarlöner där man är på plats 267. Karlstad ligger som högst i kategorin utbildade lärare (5:a).

Rankingen presenterades förra veckan, samma vecka som det blågröna styret sa nej två gånger till vårt förslag om 100 ytterligare miljoner till välfärden varav 90 miljoner skulle gå till skolan. Barn- och ungdomsnämnden föreslås få en förstärkt bemanning i förskola, skola, och fritidshem, resurser till elever i behov av särskilt stöd. 30 miljoner ramhöjning (dvs medel som följer med kommande år) och 30 tillfälliga miljoner under 2022 för exempelvis insatser mot social oro och förstärkt elevhälsa. Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden föreslås få en förstärkt bemanning och resurser till elever i behov av särskilt stöd. 15 miljoner i ramhöjning och 15 tillfälliga miljoner under 2022.

För oss socialdemokrater är det av högsta prioritet att fler elever går ur grundskolan med full behörighet och att fler elever tar gymnasieexamen. Vi vet att den enskilt viktigaste faktorn för att senare i livet få ett arbete är en färdigställd gymnasieexamen.

https://www.lararforbundet.se/basta-skolkommun

%d bloggare gillar detta: