Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Månsberget kan bli nådastöten

Cityindex för 2020 visar att stadskärnan i Karlstad har lidit extremt svårt under pandemin. Totala omsättningen minskade med 21 procent och medan handeln ökade något totalt sett i kommunen så minskade den i centrum med 13 procent. Men det varierar kraftigt mellan olika segment. Beklädnad till exempel minskade med hela 30 procent.  

Karlstads stadskärna har tappat en större andel av sin omsättning än andra jämförbara städer. Karlstad har dessutom en väsentligt högre andel fysisk handel i externhandel än både större städer och riket som helhet. Vi hör också regelbundet kritiska röster från aktörer i centrum. Häromdagen var det en skönhetssalong som lämnar efter 40 år och riktade svidande kritik mot kommunen. 

I det här läget vill alltså den nya konstellationen Moderaterna, Kristdemokraterna, Liberalerna, Centerpartiet och Sverigedemokraterna ge klartecken för ett nytt stort handelsområde på Månsberget. Inte ens ett kommunfullmäktigebeslut om behovet av en ny handelsutredning får de borgerliga att dämpa takten. Alla larmsignaler, från klimatkrisen till cityindex, säger samma sak. Släpp inte på externhandel på Månsberget. Det kan vara nådastöten för Karlstads centrum.  

%d bloggare gillar detta: