Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Barnkonventionen gäller alla barn

”Skotten tog en bror igen, kniven tog en syster. Ett barn till ligger två meter under mark”. Utdrag ur Maxida Märaks tolkning av Cherries låt Änglar. Jag blev väldigt berörd av gårdagens avsnitt av Så mycket bättre. Låten handlar bland annat om självmord och mord i sviterna av utanförskapen hos samerna och i förorterna. Det är fruktansvärt för de drabbade men också ett enormt misslyckande för oss som samhälle. Att vi har hamnat där vi har hamnat trots att vi är ett av världens rikaste och mest toleranta länder.

Utan att partipolitisera frågan så måste vi nu se till att vi får ett slut på den här negativa spiralen och detta lidande för enskilda och för oss alla. Att framförallt alla barn och unga får rätten till en trygg uppväxt oavsett var i landet barnet bor. Och med en möjlighet att förverkliga sina livsdrömmar och respekteras för den man är och den man vill vara.

Barnkonventionen är numera svensk lag och i ett samhälle där vi sätter barnens perspektiv i centrum får vi ett samhälle som är så mycket bättre!

https://unicef.se/barnkonventionen/las-texten

%d bloggare gillar detta: