Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

God Jul!

Snart dags att lägga 2021 till handlingarna och blicka framåt mot valåret 2022. Året som gått har fortsatt präglats av pandemin. Först den positiva utvecklingen med återöppnande och vaccinering och nu på slutet en mer negativ utveckling med ökad smitta och återinförande av restriktioner. Vi får verkligen hoppas att 2022 innebär slutet på pandemin men erfarenheten säger oss att det är farligt att ropa faran över för tidigt. Jag vill rikta ett varmt tack till alla som vaccinerat sig och följt rekommendationer och riktlinjer. Och jag vill rikta ett extra varmt tack till all personal inom vården!

2021 går också till historien som året då Sverige äntligen fick den första kvinnan på statsministerposten. Jag hade den enorma äran att få vara ombud på Socialdemokraternas kongress när Magdalena Andersson valdes till partiordförande. Några veckor senare och efter stor politisk turbulens utsågs hon också till statsminister. Vid kongressen lades också partiets politiska inriktning fast inför valet 2022. En klassisk socialdemokratisk politik men för dagens och framtidens utmaningar fastställdes. Och att både valet av Magdalena Andersson och den politiska inriktningen uppskattas av svenska folket fick vi ett kvitto på i dagarna när DN/Ipsos undersökning visade att stödet för Socialdemokraterna nationell är högre än på mycket länge.

Lokalt stänger vi ner det elfte året i opposition och nästa år ska blir det tolfte och sista. Trots opposition har vi fått igenom en hel del förslag och vi har dominerat debatten i många viktiga frågor. Stadshusgranskningen fick stor uppmärksamhet och gav oss rätt, exploateringen av Månsberget är så impopulär och otidsenlig att till och med en moderatstyrd grannkommun överklagade beslutet och vårt förslag om 100 ytterligare miljoner till välfärden med merparten till skolan har fått ett enormt gensvar. Så jag känner stor tillförsikt inför valrörelsen nästa år, både lokalt, regionalt och nationellt!

Men först stundar julfirande med familjen och några lugnare veckor. Jag vill tacka er alla för det gånga året och tillönska er en riktigt god jul!

%d bloggare gillar detta: