Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Äntligen är valåret här!

Julledigheten är lagd till handlingarna och vi är inne i valåret 2022. Så härligt för oss som älskar valrörelser och politiska diskussioner i alla dess former. Just nu pågår ett intensivt arbete internt i partierna där valstrategier, handlingsprogram och listor till olika val tas fram. Sedan väntar den mer utåtriktade delen med torgmöten, dörrknackningar och debatter. Fortfarande har vi pandemin att hantera så det blir också ett valår och en valrörelse digitalt på ett helt annat sätt än tidigare.

Det är mycket som står på spel och det absolut viktigaste är respekten för demokratin och för varandra. Jag såg en dokumentär häromkvällen om stormningen av Kapitolium för ett år sedan och det var verkligen skrämmande att se. Hur allt spårade ur men samtidigt hur nära det var att det blivit ännu värre. Det var många (framförallt poliser och annan blåljuspersonal) som stod upp för demokratin och det som är rätt men med stor fara för egen hälsa och säkerhet.

Jag hoppas att vi kan få en valrörelse där tydliga ideologiska skillnader kommer fram men i ett tonläge och samtalsklimat som alla känner sig trygga och välkomna att medverka i. Nu är det bara knappt åtta månader kvar till valdagen den 11 september. Ett redan ödesmättat datum i historien som nu ska ge svaret på hur Sverige, Värmland och Karlstad ska styras de kommande fyra åren. Väl mött på nätet, torgen och i trappuppgångarna!

%d bloggare gillar detta: