Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Halvår till valdagen

Idag är det exakt sex månader kvar till valdagen den 11 september. Svårt att tänka på just nu med tanke på situationen i vår omvärld. Det vi bevittnar i Ukraina just nu är så fruktansvärt och då säger militärexperterna att vi kan förvänta oss en förstärkt attack mot Kiev de närmaste dagarna. Kriget, flyktingsituationen och säkerhetsläget för Sverige och Europa kommer att finnas med hela vägen fram till valdagen. Även regioner och kommuner förbereder sig nu för att hantera materialförsörjning, medborgares oro och flyktingmottagandet. Sverige, Värmland och Karlstad ska självklart hjälpa till och ta sin del av ansvaret i det här läget.

Vardagen går också vidare på andra sätt. Den måste göra det även om det sker i skuggan av händelserna i Ukraina. Igår höll vi socialdemokrater i Karlstad årsmöte och fattade många viktiga beslut inför det stundande valet. Vi valde en styrelse, beslutade om en valplan, antog ett kommunalt handlingsprogram, fastställde en fullmäktigelista med närmare 60 namn och vi utsåg våra främsta kandidater i lokalvalet. Det är enormt hedrande att återigen få vara tvåa på listan och kommunalrådskandidat. Min nuvarande kollega Linda Larsson toppar listan och är vår kandidat till ordförandeposten i kommunstyrelsen.

Vi socialdemokrater går till val på att få till ett maktskifte i Karlstad efter tolv år med ett moderatlett styre. Vår vision är en kommun för alla. Vi ska säga som det är och göra vad som krävs. Vi ska bryta segregationen och öka tryggheten i hela kommunen. Vi ska ta tillbaka den demokratiska kontrollen över välfärden. Och vi ska leda klimatomställningen med sikte på att skapa framtidens hållbara gröna jobb. Karlstad kan bättre!

Se hela fullmäktigelistan med vårt valvinnande lag nedan. Där finns en bra blandning av erfarna personer, nya namn, äldre, yngre, fackliga företrädare, människor med olika bakgrunder, med olika intresseområden och en bra geografisk spridning.

Kandidatlista till kommunfullmäktige, valet 2022

%d bloggare gillar detta: