Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

(M)akten framför allt

Idag är det bara fem månader kvar till valet. Söndag den 11 september röstar svenska folket i lokala, regionala och nationella val. Från högerkanten och från borgerliga ledarsidor förs ofta den grundlösa anklagelsen fram om att vi Socialdemokrater alltid sätter makten främst. Att vi är beredda att göra vad som helst för att styra. Men det är som talesättet säger. Som man känner sig själv känner man andra. Medan vi säger tydligt nej till Sverigedemokraterna med sina rasistiska rötter och en ledare som inte kan välja mellan Putin och Biden så är Moderaterna öppna med samverkan både lokalt och nationellt. Det är vad jag kallar att sätta makten framför allt.

I dagens DN redovisas det hur Moderaterna och Sverigedemokraterna röstar lika allt oftare i riksdagen och M och SD har redan förhandlat ihop sig i flera fall för att fälla regeringens förslag. Här lokalt har Moderaternas nya kandidat till kommunstyrelsens ordförande deklarerat att de hellre samarbetar med SD än S. Det samtidigt som Sverigedemokraternas lokala representanter uppför sig minst sagt olämpligt. Kanske till och med olagligt. En har hoppat av till följd av sexuella trakasserier mot en medarbetare, en annan är anklagad för våldsamheter i familjen och en tredje sprider ryssvänlig propaganda under brinnande ryskt invasionskrig.

Vi socialdemokrater säger absolut nej till samtal, samverkan eller samarbete med SD på alla nivåer. Det kan alla väljare och andra partier känna sig trygga med!

%d bloggare gillar detta: