Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Skillnad på valfläsk och valfläsk

Läser NWT:s upprörda ledare idag där man dundrar på att regeringens olika stödåtgärder till en pressad allmänhet (elpriser, drivmedel, livsmedel mm) bara handlar om valfläsk som skattebetalarna får betala för. Det skapar till och med enligt ledarsidan ett patron- och klientsamhälle. Det är lustigt att den typen av kritik kommer när det rör den socialdemokratiska regeringens insatser men inte när det gäller åtgärder från de moderatledda koalitionerna i regionen och kommunen.

Där läggs det politiska initiativ var och varannan månad med satsningar på friskvårdsförmåner för anställda, sommarlovsaktiviteter för barn, mer lokalproducerad mat, reducerade kollektivtrafiktaxor, lönesatsningar på vissa grupper (utan att ens prata med de fackliga organisationerna), borttagna avgifter för allt från markupplåtelse till utbildningen ansvarsfull alkoholservering. Till och med lite boulebanor i centrum kastade man med för att inte missa någon kategori.

Då hyllas det bara som kraftfulla stödåtgärder efter en tuff pandemiperiod. Det är tydligen skillnad på valfläsk och valfläsk beroende på vilka som steker på…

%d bloggare gillar detta: